Är detta deras ”Billy” system?

Ikea förtydligar om bonussystem. Med anledning av Veckans Affärers avslöjande om Ikeas okända bonussystem har bolaget publicerat följande förtydligande.

Flera medier har idag skrivit om ett hemligt bonussystem inom IKEA koncernen.

”Dessa anklagelser stämmer inte. Mikael Ohlsson, Koncernchef för IKEA Group får en fast ersättning för sitt arbete och deltar inte i något bonussystem”, säger Göran Grosskopf, Ordförande i INGKA Holding BV.

Däremot finns inom IKEA koncernen ett prestationslönesystem för 11 000 medarbetare som arbetar som chefer och specialister. Utbetalningar från detta globala prestationslönesystem görs i form av en ökad lön som beskattas enligt det inkomstskattesystem som gäller i utbetalningslandet.

IKEA koncernen har under åren haft flera olika prestationslönesystem för sina chefer och specialister. I början av 90-talet gavs några chefer i IKEA koncernen möjlighet att investera i ett företag som investerade i optioner relaterade till IKEA koncernens ekonomiska utveckling. Den personliga intäkten från försäljning av dessa aktier har beskattats enligt gällande skatteregler för individen. Detta program avslutades 2002.”

* källa: VA.se

Detta måste bara motsvarighet till terminalarbetarnas s.k bonus system känd som ”Billy”, men jösses vilken skillnad på siffrorna som belönas när man har presterat bra. Kan dom inte dela med sig nedåt till golvfolket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.