Ett paket från Thailand

P1210091

Ett överaskande paket kom med posten från Thailand igår. Efter att har samtalat med gänget så ville mamma köpa barna något. Som vanligt hade hon köpt aldeles för mycket. Frakten för paketet blev mer änn vad varorna hade kostat, men som tur var så var det en Göteborgare, Stefan där nere som hon kunde använda som budbärare till Sverige och sen vidare till Jönköping med den lokala posten.

Mamma hade paketerat en låda med div artiklar. Det bästa var nog Sarahs jätte söta sommarsoffel med blommor på. Jag fick ett par tröjor, plånka. Kamilla fick en handväska, skjorta eller nått :) och Noah fick sig lite sommar kläder med annolunda tecknade figurer på.

Tack Mamma & Pappa och Sophi för paketet

Fakta om Ban Phee (där dom är nu)

banpheebeach

Ban phe och Rayong  ligger i provinsen med samma namn: Rayong intill Chantaburi. Rayong är provinsens huvudstad.

Rayong är mycket populär för sina vackra lugna stränder och för både färsk fisk, läckra skaldjur och frukten som odlas i området i alla tänkbara tropiska varianter.

Det många känner till i området är den populära nöjesstaden Pattaya och  den paradisvackra lilla ön Koh Samet. Rayong i sig är ingen turistattraktion och har inte mycket att erbjuda besökare som söker shopping, högt tempo och nattliv men däremot är Koh Samet ett riktigt paradisför dem som verkligen vill koppla av. Rayong och speciellt Ban Phe blir allt populärere bland dem som köper semesterbostad i Thailand. Närheten till Bangkok och flygplatsen är ett plus samt de utmärkta kommunikationerna. Bus, tåg eller taxi. Man når Bangkoks internationella flygplats och den thailändska huvudstaden nästan på nolltid från Rayong och Ban Phe. Egen bil eller hyrbil gör naturligtvis att det blir snabbare ändå. Otroligt men sant:Det lugna orörda paradiset befinner sig endast ett par timmar från den röriga och kokande men likaså oemotståndliga huvudstaden Bangkok!

Ban Phe är en liten hamnstad. Från Ban Phe sträcker sig provinsens finaste stränder fram till Mae Laem Phim och turistinstallationerna växer upp utmed kusten sakta men säkert. Ban Phe är också stället om man vill ta en båttur till någon av de närliggande öarna: Koh Samet, Koh Talu, Koh Kudi eller Koh Mun Nai.

Mae Laem Phim är ett fantastiskt ställe om man blir sugen på fisk- eller skaldjursmiddag på stranden: Ett 50 tal restauranger dukar upp utmed strandkanten varje kväll och serverar alla tänkbara läckra rätter lagade med den dagsfärska fångsten.

Nöjeslivet i området är kanske inget att skryta med: Liksom på stränderna är det mycket lugnt. Det stora hotellen är egentligen de enda platserna där man finner lite kvällsnöje med turiststandard.

banpheemap2

banpheemap1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.