Flasha Stock ROM/Firmware Odin (kies kompatibel)

Kära nån…. Samsung KIES är ta mig tusan riktigt usel. Jag tycker verkligen synd om användarna som har fått strul efter försökt att uppgradera system program till sina telefoner. Jag plockar ihop en guide här nedan hur ni gör (rätt många saker kommer ifrån Swedroid, detta är en miniversion av förklaring hur man gör!)

Det är inget märkvärdig process. Man behöver ett offciellt firmware fil/rom/firmware så det kallas (telefonens programvaran) + ett flash program med namnet Odin för installationen.

Du behöver inte roota eller unroota din enhet för att uppdatera firmware.  Se till att Kies är stängt och inte körs i systemfältet! Kies gillar inte Odin.

Notera att data inte raderas. Vill du ha en helt ren telefon kan du följa någon av factory reset . En flash ska inte påverka interna SD kortet men trots det har det rapporterats. Ta därför även kopia på sd kort innan du fortsätter.

Verktyg du behöver

Senaste Svenska Stock ROM/FIRMWARE (obs! ENDAST för fria telefoner, INTE för operatörslåsta enheter, länkar uppdaterad 2014-03-04)

Samsung Galaxy S2: I9100XWMS1 (android 4.1.2)
Samsung Galaxy S3: I9300XXUGND5 (android 4.3)
Samsung Galaxy S4: I9505XXUFNB9 (android 4.4.2)

Samsung Galaxy S4: I9505XXUHOD7 (android 5.0.1 – Lollipop)
Samsung Galaxy S4: I9505NEEPOJ2 (android 5.0.1 – Lillipop)

Följ nu exakt intruktionen nedan. Steg för steg;

1. Ladda ner den ROM/firmware version du vill ha installerad. Zippa ut TAR  filen med hjälp av winrar eller 7-zip

Packa_upp_firmware

Skulle du sluta upp med en recovery.img och cache.img fil m.m så har du extraherat för långt. Det ska alltså INTEse ut så här: Gör då om och gör rätt!! – Du behöver bara ha ut .md5 filen!

Packa upp firmware för långt!

2. Gå in i download mode. För att komma dit stänger du av mobilen helt. Med följande i ordningen håller du in [volym ned + hemknappen + powerknappen] samtidigt. Du bör se en varning som ber dig att trycka på volym upp om du vill fortsätta eller volym ned för att avbryta, tryck på volym upp. Du är nu i download mode!

Enter Download Mode

3. Starta Odin. Koppla in USB kabel till telefonen. Kolla i [Message] rutan! – Statusen [Added] bekräfta att telefon och programvaran har kontakt. Klicka INTE i de andra alternativ än det som är angivet på bilden. Alternativet som ska vara i är; Auto Reboot + F.Reset Time

Starta Odin

4. Välj din rom (firmware=telefonens programvaran). Klickar du på [PDA] knappen och bläddrar till filen som du extraherade och välj denna (.md5 filen!)

5. Klicka på Start. Om Odin hänger sig på ”Setup connection” koppla då ur USB-kabeln och stoppa i den igen och testa åter igen till statusen [Added] kommer upp. Koppla inte från kabeln (gäller ej om ovanstående punkt framträder) eller stäng av enheten när flashning påbörjats. När flashning är klar startar telefonen om sig själv och meddelande PASS kommer framträda i Odin. Dra då ut kabeln och njut av Stock ROM.

6. Gör en full fabriksåterställning direkt efter den första uppstarten! – När telefonen är klar så har ni efteråt en ren fabriks telefon.

Göra en factoryreset

fabriksåterställning via inställningar

Gå till Inställningar via meny knapp.  Välj Säkerhetskopiera och återställ  Klicka på ”återställning till fabriksdata” Markera “Formatera “USB-lagring” om det behövs.  Klicka på “Återställ telefon”. Slutligen väljer du “Radera allt”.

Utföra en fabriksåterställning via Recovery.

Stäng av telefonen!  Tryck och håll ned Volym upp + Hem samtidigt som du slår på telefonen.  Navigera till wipe/data factory reset med volymknapparna.  Acceptera bekräftelsen med powerknapp.  Telefonen startas om.

Utföra en fabriksåterställning via knappsatsen.

Varning! Ingen bekräftelse ges.  Ta upp knappsatsen.  Knappa in * 2767 * 3855 #  Slutligen kommer telefonen att startas om och återställas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.