Guide för Google Kalender delning

Många har efterfrågat om hur man gör för att dela/ha ett gemensam kalender för/till det livets vardag. Finns till och med betalda kurser man kan deltar för att uppnå kunskapen. Här har ni en gratis version till er.  Ursäkta i förväg alla stav-o gramatiska fel som förekommer i handlingen  :good:

För att få det att fungerar måste personer i frågan har sitt eget Google konto. Har inte ni det. Skaffa ett till var och en (enheter). Kom tillbaks till sidan sen för att fortsätta med guiden. Allt är styrd ifrån sitt google konto. Verifiera att Google kontona fungerar innan ni fortsätter (logga in och ut med det epostadressen:lösen ni har fått/angivit)

1. Logga in och identifiera ditt konto Kalender inställning.

Logga in till ditt Google konto. Öppna upp ’Kalender’ – på den vänstra sidan ser ni som bilden nedan hur ni ska göra för att öppna upp just inställningen för kalendern.

Google Kalender Inställningar

 

2. Dela din Kalender

I kalender inställningen har du du full kontroll för vad som ska göras (jag har ringat in de viktigaste fumktionerna som leder till delningen. T.ex jag och min fru dela kalendern med FULL rättighet (jag kan både se och editera/lägga till hennes och likväl hon på mitt). Extra funktion som finns att lägga till för visning är Google externa publika kalender. Den som tillhör det mest populära är ’Svenska Helgdagar’ – Lägg till det. Bra att ha :)

Inne i Kalender inställning

 

3. Delningen

Ganska uppenbart hur det fungerar egentligen. Du lägger till den andra personens google epost adress. Bestämmer rättigheter för den personen. Att bara kunna läsa eller att kunna läsa/ändra/lägga till (full behörighet)

4. Gör likadant på den andra konto. Kolla att rättigheter för den personen är satt enligt önskemål.

5. Telefonen/Plattor

Här kan jag bara guida er hur man gör från en Samsung Galaxy S4 (S-Kelender). Detr ser nog ungefär likadant på Samsung telefoner. OK, när delningen är klart enl. den instruktioner ovan öppna ni upp telefonens Inställningar/Konto. Markera ditt konto, öppna det. Nu skriver jag ut hela sökvägen.

Inställningar -> Konto -> Google -> öppna upp ditt konto, tryck på den översta raden under gogglekonto inställningen för att komma fram till undermenyn som ska syncas. Se bilderna nedan.

Inställningar/Konto/Google

 

Öppna Google konto för Sync inställningar

Tvinga Google Kalender Sync

 

6. Nu är de utdelade kalendrar syncade med enheten.

Öppna upp din S-Kalender igen. Tryck på den vänstra menyknappen, välj ’Kalender’ . Din väns kalender ska vi visas i listan. Välj då ut de kalendrar du vill ha listan/jobba med till din enhet. Gör likadant för de andra personer/enheterna.

7. Lägga till händelser och spara i ditt GOOGLE kalender!

Jag glömde visst det viktigaste delen. När du är färdig med delningsinställningar från ovan ska du ju börja använda kalendern. Skapa en händelse. VÄLJ ATT SPARA PÅ GOOGLE! – du ändra plats som på bilden nedan. När det är gjort kommer det att synas på de enheterna som din kalender är delad till! – Lycka till

Ändra lagringsplats till Google kalender

Hoppas att det är någonlunda logik i guiden. Är det något som är oklart. Lämnar en kommentar så ska jag försöka hjälpa er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.