IKEA varlsar 170 personer (140+30)

Gårdagens jobb händelse har placerat sig som tio-i-top mest "tråk-dag" på arbetsplatsen någonsin. Direkt vid ankomsten till jobbet möttes jag av "Kurre" och en annan medarbetare som informerade att vi alla skulle ha gemensam möte uppe i den stora matsalen. Nästan direkt då förstod jag vad som var på gång. Det är som att varje gång man möter Kurre vid entren så är det ingen roliga nyheter man har att väntar sig.

Jag kan ju inte säga att det inte var väntad denna varsel. Med tanke på hur verksamheten har sett ut dom senaste månaderna inne på lagret. Det är väl så nu mera att folk håller i extra i sina plånböcker vid större investeringar, och resultat blir ett faktum.

Det kommer att blir jätte tråkigt att förlora arbetskompisar, så många man har lärt sig känna dom åren man har jobbat där. För min del så vet jag inte hur det ligger till, men att har varit anställd där sen November 2001 borde jag känna mig ganska säkert att få vara kvar, men man vet ju aldrig. Återstår att ser när företagset och facket hra gjort sina förhandlingar.

IKEA varslar lagerpersonal för andra gången inom ett halvår. Varslet berör 170 anställda, varav 140 i Torsvik och 30 i Älmhult

"Bakgrunden är att vi ständigt jobbar med att effektivisera varukedjan och en större del av flödet går direkt till varuhusen. Det skapar en övertalighet på lagren. Den andra delen är att färre kunder väljer att få sina varor hemskickade. Den tredje delen är att det allmänt är en lägre försäljning", säger Patrik Elofsson, vd för IKEA Svenska AB. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.