Knegarn släpper nytt och kravmärkt

knegare_kravmarkt

Johan Forsman, känd som ”Knegarn”, har släppt sin senaste platta, Kravmärkt. Det är en gladare skiva än tidigare, och med inslag av hip-hop. Jnytt.se har gjort en intervju med honom om skivan, Ingvar Kamprad och hans musikterapi.

Hur skapades Kravmärkt?
– Jag hade en del gamla låtar liggande, men jag hade ingen musik till dem. Så då spelade jag in några bas- och trum-loopar, tillsammans med mitt jamband, ”St. Claire”. Sedan så klippte jag isär dem och fixade som man gör när man gör hip-hop och reggae.

Hur skiljer sig den här skivan från förra, Trots allt?
– Förra skivan var mycket dystrare, det var som ”Knegarn går genom skärselden”. Den här skivan är mycket gladare och mer varierad, utan något tema. Det är låtar som kommit under hösten och vintern.

Varför heter den Kravmärkt?
– Jag jobbar på IKEA, på lagret. Och i höstas kom Ingvar Kamprad dit för att hälsa på oss. På mitt passerkort har jag satta alla små klisterlappar från bananer och äpplen, där det står kravmärkt. När han skulle hälsa på mig så kollade han väl vad jag hette men såg inget för alla klisterlappar. Då sa han ”Är du kravmärkt?” Så det var Ingvar Kamprad som gav namn till skivan.
– Men kravmärkt handlar inte bara om Kamprad. Det står också för hur vi blir märkta av alla krav, hur man är nedtyngd av världen runtomkring en.

Har du någon favoritlåt på skivan?
– ”Gymnasiet” är en favorit. Där spelar jag munspel, och den blev jag väldigt nöjd med. Även ”Enkelt” är jag nöjd med, den har en bra refräng.

Var kan man köpa skivan?
– Det enklaste är att kontakta mig på min Myspace-sida. Annars finns jag ofta på Kulturhuset, där jag repar, så där kan man också leta efter mig. Eller så åker man ut till IKEA-lagret och letar upp mig där.

Varför håller du på med musik?
– Det är som terapi, inte bara roligt utan det är mest tråkiga saker som kommer fram, så det är en slags rening. Jag har hållit på i 25 år, började när jag var 11 år och spelade gitarr.

Knegarns Myspace-sida.

* källa: JNytt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.