Mask virus! – Varning alla Facebook-användare.

Masken är bedräglig. Eftersom den redan stulit profilbilden från en av dina kompisar ser det ut som att du får ett meddelande från någon du känner. I meddelandet uppmanas du att titta på ett videoklipp och slussas vidare till en You Tube-sida. Men även den är falsk.

När du så uppmanas att uppdatera din Adobe Flash Player för att kunna titta på videon gäller det verkligen att lägga i bromsen om du inte redan gjort det. Annars installeras en så kallad trojan i din dator, stjäl inloggningsuppgifter och skickar falska meddelanden till andra sociala nätverksplatser.

"En lyckad installation gör att masken kan skicka och ta emot information från den infekterade datorn genom att koppla upp sig mot flera servrar, och tillåter också hackare att utföra kommandon", skriver säkerhetsföretaget Trend Micro i ett pressmeddelande.

Men Koobface är inte den enda faran på Facebook. Per Hellqvist på datasäkerhetsföretaget Symantec varnar på sin blogg för ytterligare en bedrägeri-applikation. Den är uppbyggd på ett liknande sätt, men den här gången står det att en Facebook-vän anmält dig för att ha brutit mot användarvillkoren.

Du uppmanas att klicka på en länk för att se varför och så ombeds du återigen att installera en applikation. Gör det inte! Har du väl gjort det har bedragarna full tillgång till all din Facebook-information.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.