Midsommarfirande i Jönköping 2016

image

I Jönköping med omnejd kan du välja mellan en rad olika midsommarfiranden den 24 juni. Med midsommarstång, underhållning och lek kommer sommaren att firas på följande platser;

> Uppe vid Fjällstugan börjar firandet klockan15.00. Eftermiddagen inleds med sång och dans runt majstången tillsammans med bland annat Gabriel Djärf och Eva Åkerlund-Sobsczyik.

16:00 Kommer trollkarlen Jimmy Svärdhagen med sin föreställning ”Magi för barn & vuxna”.

19:00 gästas Fjällstugan av familjen Hellgren från Örebro som kommer att bjuda på ”Musikaliskt fyrverkeri på möjliga och omöjliga instrument”,

21:00 avslutas kvällen med Cafémusik. Kvällen beräknas vara slut omkring klockan 21:30

> Villa Björkudden bjuder in till årets midsommarfirande i Bunn klockan 13:45. Här kan du fira in sommaren med dans, lek, lotteriförsäljning. På plats kommer det att finnas fika till försäljning.

> På Hovslätts Hembygdsgård kan du vara med och börja firandet redan dagen innan midsommar, den 23 juni klockan 18:00 kommer man gemensamt att klä midsommarstången och självklart är även du varmt välkommen. Firandet på själva midsommarafton börjar på Hembygdsgården klockan 14:00. Eftermiddagens festligheter börjar med sångunderhållning av Jill Svensson, från Huskvarna. Därefter blir det traditionsenligt firande. 15:00 leder Annika Elm dansen kring midsommarstången. 15:30 har Huskvarna Folkdanslag en dansuppvisning Under hela firandet kommer det att finnas lotterier och chokladhjul. Det finns ingen kaffeservering på plats så tänk på att ta med egen fikakorg.

> På Vidablick i Bankeryd kan du vara med och fira midsommar mellan klockan 14:00-18:00. Förutom den sedvanliga dansen kring majstången kommer det att vara vacker musikunderhållning under midsommaraftonen. Millan Holm kommer att sjunga Visor i sommartid och Per-Åke Wennerberg och Rolle Pettersson framför ”Soltrumpet och pianoblomster”. På plast finns även clownen Mike som kommer att trolla för stora och små.

Det är enkelt att ta sig till Vidablick med bil och parkeringen är gratis. Midsommarfirandet här kostar 40 kronor

* Källa: Jönköpings Kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.