Mobiltelefonladdare på väg att standardiseras

Äntligen säger jag bara. Efter så många år av olika modeller och typer av mobiltelefoner. Att behöva trilskas med olika mobiltelefonladdare kan snart vara ett minne blott. Flera stora telefontillverkare går nu samman och standardiserar mobilladdare.

mobilladdare
Efter dolda hot om lagstiftning från EU-kommissionen går teknikjättarna Sony Ericsson, Nokia, Apple, Samsung, LG Electronics, Research in Motion, Motorola, NEC, Qualcomm och Texas Instruments ihop och standardiserar mobiltelefonladdare. Avsikten är att minska det ständigt växande berget elskrot och samtidigt förenkla för konsumenter.
I en så kallad avsiktsdeklaration åter sig tillverkarna att introducera laddare som är kompatibla med mobiltelefoner oavsett tillverkare. EU-kommisionens vice ordförande Günter Verheugen är nöjd med överenskommelsen.

Den gemensamma standarden ska enligt deklarationen använda det redan välspridda gränssnittet Micro-USB. Nu återstår det att se om mobiltelefontillverkarna även kommer att tillåta dataöverföring via samma gränssnitt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.