Ombyggnad av Ekhagsrondellen 1-10 Juli 2010

 

I flera år har det funnits behov av att utföra förbättringar i Ekhagens trafikplats. Den byggdes i slutet av 1950-talet och betraktades då som ett mycket stort infrastrukturprojekt.

Under åren som gått har rondellen regelbundet underhållits och nya på- och avfarter har byggts. Trafikmängden har hela tiden ökat och många tunga fordon belastar trafi kplatsen. Detta har resulterat i problem med deformationer i beläggning och överbyggnad.

Nu krävs ett omfattande arbete för att klara den ökade trafikbelastningen och de krafter som uppstår när fordon bromsar och accelererar. Hela överbyggnaden i rondellen och på anslutningen ner mot bron över järnvägen på Hästhovsvägen ska bytas ut.
Arbetet kommer att utföras i juli då det skapar minst olägenhet för berörda. Skolorna är stängda, många boende har semester och busstrafi ken har färre avgångar. För att störa trafi ken kortast möjliga tid och för att vägarbetarna ska få tillräckligt med utrymme
ska hela cirkulationsplatsen stängas under tio arbetsdygn, 1-10 juli.

Från Tenhult leds persontrafi k om via Huskvarna och tung trafi k via Barnarp och Torsvik. Filen från E4:an mot Tenhult och Nässjö kommer att hållas öppen. Vi hoppas på din förståelse och vi ber att du fösöker följa våra förslag till alternativa vägar.

* Läs mer om ombyggnationen av Ekhagsrondellen byggs om i juli 2010 (pdf 746kb) samt dom alternativa vägar som vi ska använda oss av under byggnationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.