Ska vi snacka väder?

Usch vad kallt, gud vad det blåser, f_n vad det regnar, för vaaaaaaaaaaarmt :ermm:

Känner ni igen fenomenet? – Varför lägger vi ofantligt mycket energi på att bryr oss vad det är för väder det är ute på dagarna. Blir vädret bättre då?  Kommer vädret att försvinna? – känns det verkligen bättre att gnälla och gnata om vädret?

Tänk om vädret in fanns. Vad ska vi då gnälla och gnata om? Jag säger vara en sak – GILLA LÄGET! – klär er efter tillvaron. Det finns ju inga dåliga väder eller hur? Sverige är ett vinterland! –  med dess fyra härliga årstiderna.

Kan vi inte lägga våra energi på något helt annat än vädret? Det är ju som det är och det blir ju varken bättre eller sämre där ni befinner er. Lägg undan dom negativa tankar om vädret och för över dom till nått positivt iställe.

(wikipedia) – Väder kallas tillståndet eller en växling i tillstånd i en atmosfär vid ett givet tillfälle eller under en kortare tidsrymd. Speciellt avses de tillstånd som påverkar människor och andra levande organismer. Exempel på sådana tillstånd är temperatur, nederbörd och åska. Exempel på väder i meningen växlingar i tillståndet är uppklarnande (minskad molnighet) och varannandagsväder (när vädret växlar mellan två olika lägen för varje dag). Vanligtvis avser man jordens väder, det vill säga tillståndet i jordens atmosfär, men det finns även väder på andra planeter med atmosfär. Läran om väder kallas meteorologi.

Väder avser tillstånd, eller aktiviteten hos fenomen, under korta tidsperioder (timmar eller dagar). Väderlek avser vädret under ett par dagar upp till två veckor. Gränsen mellan väder och väderlek är varierande. Väderlek omfattar den tid över vilken de flesta prognoser om vädret ställs. Klimat avser statistiska egenskaper hos vädret över längre tidsperioder. Enkelt uttryckt kan man säga att klimat är vädrets historia.

Tidigare hade ordet väder i svenskan en starkare koppling till luft och vind. Denna betydelse lever kvar i ord som väderstreck (vindriktning, efter ordet streck), väderkvarn, yrväder och munväder (luft fylld av prat). Ordet har senare kommit att omfatta även andra fenomen i atomsfären och fått den betydelse den har idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.