Sparkar man på en som redan ligger ner?

Snart börja man ju undrar vad är det för värld man lever i. Att snåla på maten till gamla människor, snåla på kvalitet på mat överhuvudtaget. Ska man ger grisföda liknande till våra hjältar?. Dom som har slitit och arbetat upp det samhället vi lever nu i idag. Ska man inte hylla dom instället? Är det någon som förtjäna ett bra liv så är det gamlingar …. SKÄMS PÅ ER NI SOM INTE TYCKER SÅ SOM JAG!

IF Metall har annonserat lönesänktning för sina medlemmar. Dryga 7-800 spänn fattigare blir det i familje plånboken. 2 dagars senare gick dom ut ännu med en fantastiskt nyhet. Vaddå? … Jooo … Vi höjer priset för A-kassa också , 2 flugor i samma smäll. SKA MAN VERKLIGEN SPARKA PÅ NÅGON SOM REDAN LIGGER NERE?

Den största frågan kvarstår!. När sänks priset på alltomkring?. Främst mat priset. Den ligger för tok för hög för våra plånböcker. Man måste ju för tusan har råd att käka och ser till att det finns mat för resten av familje medlemmar eller?

Alla chefers lönenivå bör ju ses över. Är dom verkligen värda dessa JÄTTE belopp som betalas ut varje månad, eller nu skumläste jag nånstans om Volvos chefers bonus system. Först  sparka vi ut massa människor med vårt företag, sen diskustera vi hur mycket vi ska ta ut i bonus. RETLIGT som fan ……

Alltså, vad vill man ha ut utav våra liv egentligen?. Hälsosamt lycklig liv, eller "den som har mest innan han dör" -liv. Räcker det verkligen inte med dom pengar som man redan tjänar?. Borde vi iställe inte titta andra hållet. Titta på vad saker och ting är värda iställe. Är en produkt verkligen värd så mycket? Kan priset av en produkt ersätta livskvalitet på en människas liv?

Som ni ser så är det många tankar som flyger runt just nu i mitt lilla planet över axlarna, men den slutliga frågan är.. VAR ÄR VÅRA SAMHÄLLET PÅ VÄG?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.