Traffik situation på E4 Jönköping

År efter år så har man märkt hur intensivare traffiken runtom Jönköping har blivit. Mängd av fordon passerande Jönköping måste har ökat mycket dramatiskt senaste åren. Näst intill dagligen så händer det alltid något på E4 sträckan mellan Huskvarna och A6 center, men är det verkligen mängden av traffiken som har sett till dessa följderna? Jag skulle inte tror det Yell

e4-krock

Snarare vi själva som biltraffikant som har glömt bort vissa grundregler ute i traffiken. Samspel, broms-sträckan och att hålla avstånd. Ganske lätt att lista ut faktis. Kommer man i 90km/h så stannar inte bilen direkt när man trycker på bromsen. Säkerthetbehörig avständ för 90km/h ligger på ca 40m. Det tar alltså ca 40m innan bilen stannar vid ett kraftig inbromsning. Tyvärr så hinner inte våra hjärnor med att fatta sådana hastiga beslut. Det ta nåra extra sekunder innan man trycker på bromsen.

vv-90skylt

Jag ska inte sitta här och vara en bessevisser, men kanske ger er läsare en tankeställare när det gäller bilkörning. Respekt för hastigheten, samspel i traffiken och inte minst bromsträckan. Dom sakerna måste man har med sig när man sätter i bilen eller nått annat fordon. Det spelar nog ingen roll hur långt man ska eller hur säkert som förare man tror att man är. så måste, måste måste komma ihåg dessa grundläggande regler eller snarare fundera på ”vad tjäna jag på att komma fram 1-5 min tidigare?” om jag inte kommer fram alls!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.