UNICEF-nålen för varenda unge

Bär UNICEF-nålen och visa att du är med i kampen för varenda unge


Den gör större skillnad än du tror. Just nu finns 300.000 barnsoldater och 158 miljoner barnarbetare. Dessutom utsätts över en miljon barn för trafficking varje år.

Bär UNICEF-nålen och visa att du är med i kampen för varenda unge. Den gör större skillnad än du tror. 15:50 går till UNICEFs arbete. UNICEF-nålen säljs även på Apoteket, H&M, Choice Hotels, Gallerix, Iittala stores, Iittala Outlet och Ordning & Reda eller beställer online via Unicef hemsida (20:-)

addie-unicef

UNICEF är FN:s barnfond
UNICEF (the United Nations Children’s Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Sedan 1946 har vi kämpat för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Över hela jorden arbetar vi med att bilda opinion, påverka politiker, samla in pengar och skaffa fram materiella resurser för att kunna förändra barns liv.

UNICEF finns på plats jorden runt
UNICEF finns representerat i över 190 länder och territorier. I 155 av dem driver vi  utvecklingsprojekt för utsatta barn. Tillsammans är vi över 7 000 personer som dagligen strävar efter att förändra barns liv – både på lång sikt och i katastrofsituationer.

85 procent av våra medarbetare finns ute på fältet där de arbetar med att ge barn bra hälsovård, rent vatten och dräglig sanitet, grundläggande utbildning och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. Barnkonventionen (FN:s konvention om barnets rättigheter) är grunden för alla våra insatser.

Vårt arbete handlar mycket om att påverka, att få vuxna att ta barns rättigheter på allvar. Därför samarbetar vi med regeringar, myndigheter och lokala organisationer och strävar efter att knyta kontakter i varenda liten by.

UNICEF är helt beroende av frivilliga bidrag
Eftersom UNICEF är ett fristående FN-organ, får vi inte några pengar från FN:s budget. Vi är alltså helt beroende av frivilliga bidrag från regeringar, företag, organisationer och privatpersoner. Tillgångarna fördelas efter behov – hjälpen går till dem som mest behöver den.

Barnkonventionen är grunden för allt vårt arbete
FN:s konvention om barnets rättigheter bygger på principen om icke-diskriminering, det vill säga att alla barn har samma rättigheter oavsett nationalitet, religion eller under vilken regim de lever. Därför arbetar UNICEF för alla barn, inte för enskilda, utvalda fadderbarn. Och vi värnar om att de barn som är mest utsatta får hjälp först.

UNICEF arbetar för att barnkonventionen ska efterlevas överallt i världen och att barnens bästa sätts i främsta rummet.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.