Valborgsmässofirande i Jönköpings Kommun 2020

Valborgsmässofirande i Jönköpings Kommun 2020

Under rådande omständigheter med covid-19 så är många Valborgsfirande inställda.

Sång, tal, fyrverkerier och eventuellt brasor hör valborg till men i år bir det inte som vanigt. Runt om i Jönköpings kommun brukar du under Valborgsmässoafton kunna fira in våren. Här nedan hittar du ett urval av alla Valborgsmässofiranden i Jönköpings kommun som brukar anordnas.

Vårfirande på Campus Inställt
Välkommen att fira in våren på campus tisdagen den 30 april kl. 13.00. Det blir sång och musik av June Cantores. Marie Öhman, VD för Högskolan för lärande och kommunikation och Studentkårens ordförande Paul Pawlowski håller vårtal.

Fjällstugan Inställt
Fjällstugans Valborgsmässofirande äger rum klockan 21.00-22.00 med brasa, körsång och vårtal. Kvällen avslutas med en konsert.

Hovslätts Hembygdsgård Inställt
Traditionellt Valborgsmässofirande i samarbete mellan SMU-scouterna och Hembygdsföreningen.

Hasse på Sjökanten Inställt
Valborgsmässofirande med brasa på Rocksjöns strandkant med fin körsång. Det serveras mat i samband med firandet. Valborgsmässoelden tänds klockan 20.00.

Stadsparken i Jönköping Inställt
Traditionsenligt Valborgsmässofirande på Värendsberget i Stadsparken. Programmet börjar 19.30 med musik av KFUM Orkestern och Ungdomskören Nova med solister. Senare blir det ett traditionsenligt vårtal. Det blir fyrverkerier när mörkret faller. 

Grännaberget Inställt
Traditionsenligt Valborgsmässofirande på Grännaberget i Gränna. Det blir vårtal, sång och brasa. Valborgsmässoelden tänds klockan 20.00. Kaffestugan har öppet mellan 10-21, där kan du köpa fika och smörgåsar. arrangör Gränna scoutkår m.fl.

Tenhult
Valborgsmässofirande vid badplatsen Tenhultaland vid Tenhultasjön. Vaborgsmässofirandet börjar vid 18.00, och firandet fortsätter fram till 21.00. Det kommer att bjudas på vårtal och körsång. På plats finns även ett chokladhjul och ett lotteri. Firandet arrangeras av Tenhults Scoutkår. 

Taberg Inställt
Traditionellt valborgsfirande på berget, från klockan 20.00, med musik, tal, aktiviteter för hela familjen och brasa. Tabergs musikkår och Månsarps kyrkokör kommer att spela under kvällen. Det hålls vårtal, efter det att brasan tänds. Caféet har öppet till kl 21.00, där kan du köpa fika eller macka. 

Pusta Kulle, Huskvarna Inställt
Traditionellt firande vid Örjansgården med Huskvarna Scoutkår. Sång, tal och brasa.

Visingsö Insällt
Traditionellt Valborgsmässofirande vid Hembygdsgården med vårtal, brasa och sång av Visingsökören. Start vid 19.00. 

Bankeryd Hembygdsgården Inställt
Valborgsfirande vid Hembygdsgården från klockan 20.00. Det bjuds på en valborgseld, musik, sång, vårtal och fyrverkerier.

Äppeldalen Inställt
Fira Valborg i Äppledalen! En fest för alla åldrar. Här delas gemenskap, grillen är tänd, glasscafé, aktiviteter för barnen, vårtal & musik! Ett arrangemang av Kyrkorna i Kaxholmen i samarbete med Äppledalen. Börja 18.30 slutar ca 21.30

*källa: https://jkpg.com/sv/jonkoping-huskvarna/valborgsmassofirande-i-jonkopings-kommun/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.