Vårbudget 2011

Regeringen vill genomföra ytterligare ett jobbskatteavdrag. Samtidigt kan det bli dyrare med både tobak och alkohol i Sverige.
Det försvarar finansministern Anders Borg så här: – Det ska löna sig att arbeta snarare än att röka och supa, sade Borg under onsdagens presskonferens. * källa Expressen.se

Jahapp, herr finansministern har satt riktlinjen för kommande år. Det är bara och grotta sig mer i arbetet. Jobba, jobba, jobba. Sänkt arbetarskatt och kompensera det med prishöjning av bensin och el som balansera ut det hela.

MEN, å sen då? – Var/Vad är det roliga? – Stelhet, hög sjukfrånvaror, utslitna arbetande befolkning. Barn utan Mamma & Pappas trygghet. Överlämna vi ansvaret helt av våra små till skolorna? – Helst ska vi väl jobba typ 25timmar/dag för att det ska löna sig för alla. Särskild dom med höga bonusar.

När är det bra? – det där med att ’det kan alltid blir bättre’ resonemanget kan ju vi helt skrota i detta sammanhanget. Vore inte bättre att har en välbalanserad samhället där alla har det bra – PUNKT!

Girighet innebär ett överdrivet begär att samla ägodelar förenat med överdriven sparsamhet, vinningslystnad och snikenhet.
 
Girighet är enligt katolsk kristendom en av de sju dödssynderna. Inom buddhismen anses att girighet bygger på att man felaktigt associerar materiella tillgångar med lycka. Felet är att man (inte minst långsiktigt) överdriver de positiva aspekterna av en viss ägodel. Ett välkänt ordspråk är att ”Girighet är roten till allt ont”. (1 Timoteusbrevet 6)
 
Girighet bör inte blandas ihop med sparsamhet. En sparsam person kan exempelvis tillverka egna julklappar eller fynda på rea, medan en girig person kan undvika att handla julklappar över huvud taget. En girig person tänjer gärna orealistiskt mycket på gränserna och får oftast ett dåligt rykte för sin snikenhet bland sina anhöriga.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.