Windows 10 – GodMode

GodMode

Kontrollpanelen, Inställningar? Vad är vad och vad gör jag var? I Windows kan det vara lite förvirrande hur man hittar till alla inställningar. I Windows 10 finns det dock ett läge som ger användare möjlighet att ändra alla inställningar för hela operativsystemet, från ett fönster – välkommen till GodMode.

Windows 10 är ett operativsystem som är lätt att anpassa, främst tack vare den oerhörda mängd inställningar som det har. Detta betyder att användare kan bestämma hur operativsystemet ska se ut och hur det ska fungera. Likt Windows 8 kan dock operativsystemets olika inställningar vara lite förvirrande. Det finns Kontrollpanelen och det finns inställningar som gör olika saker och ser olika ut. Som tur är finns det ett enkelt sätt att få alla inställningar samlade på ett ställe.

Enkelt sätt att bli Windows 10-gud

Det kallas GodMode och är faktiskt förvånansvärt enkelt att konfigurera. Det enda du behöver göra är att gå till skrivbordet, skapa en mapp och namnge mappen.

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Om du vill namnge funktionen något annat än GodMode kan du ändra texten före strängen av bokstäver och siffror till vad du vill. Din lilla mapp kommer nu transformeras till en genväg som leder till ett utforskarfönster som listar alla inställningar i hela operativsystemet, grupperade i bokstavsordning. Här kan du se de flera hundratals inställningar som finns i systemet för att snabbt och enkelt hitta den inställning du letar efter, eller kanske upptäcka en ny.

* källa: Nordic Hardware

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.